Butterfly Staxx

Djuren håller på att ta över våra slots! Om det inte är söta katter eller vilda apor så är det vackra fjärilar, som i den nya sloten Butterfly Staxx från de svenska spelutvecklarna NetEnt. Jag har försökt fånga några av de sällsynta fjärilarna som flyger runt över skärmen och tänkte berätta vad jag tycker om Butterfly Staxx.

Spela Butterfly Staxx gratis

Releasedagen för Butterfly Staxx är satt till den 21 juni 2017, och under perioden som följer kommer vi att samla ihop bonusar och annat godis som hör ihop med denna slot. Besök gärna den här sidan under lanseringsveckan för info om var du kan testa spelet utan att behöva betala, och förhoppningsvis ska vi även försöka leta upp lite free spins åt dig så du kan spela Butterfly Staxx gratis.

Butterfly Staxx free spins

butterfly staxx gratissnurrFree spins kallas för Butterfly Spins i det här spelet och de blir dina om du lyckas få tre eller fler scatter-symboler på hjulen. Tre scatter-symboler ger dig fem Butterfly Spins, fyra ger sex stycken och fem ger sju stycken Butterfly Spins. Max sju Butterfly Staxx free spins kan låta lite, men du får betalt efter varje snurr och vinsten ökar rejält ju fler fjärilar som fyller upp skärmen.

Butterfly Spins fungerar som så att alla ikoner förvandlas till puppor. En puppa kan antingen vara i dvala eller aktiv, och du vet att en är aktiv eftersom den lyser. När du lyckas få en eller flera aktiva puppor under en spin förvandlas de till fjärilar som flyger så långt de kan till vänster på hjulen.

Fjärilarna stannar kvar tills alla Butterfly Spins är slut, och fylls på med fler fjärilar om du lyckas hitta puppor under kommande spins. Efter ett kort tag kan skärmen vara full av fjärilar som ger stort pengarassel via alla vinstrader. Dock kan inga fler Butterfly Staxx free spins vinnas under en pågående Butterfly Spin-runda.

Butterfly Staxx bonus

butterfly staxx bonusRe-spins kommer du att få om fyra fjärilar fyller upp ett helt hjul och blir så kallad ”stacked”, vilket aktiverar en Butterfly Staxx bonus. Först flyger alla dessa fjärilar så långt till vänster de kan, utan att stöta ihop med några andra fjärilar som redan är där. Sedan snurrar hjulen en gång till, och nu räcker det att du får minst en fjäril för att den ska flyga till vänster och bygga upp en ny vinstrad som ger dig mer Butterfly Staxx bonus. Re-spins slutar när du inte lyckas får någon fjäril alls under en spin.

Butterfly Staxx RTP

96,8 procent i RTP kan du räkna med i Butterfly Staxx. RTP är en viktig term som betyder ”Return to Player” och är det sannolika värdet som spelaren får tillbaka i vinster från satsningarna. Med andra ord förväntas du få tillbaka 96,80 kr om du spelar för 100 kr i Butterfly Staxx. Men som vi alla vet kan detta fluktuera en hel del i praktiken, med större vinster och förluster från gång till gång.

En rik fauna av fjärilssymboler

butterfly staxx slotWild-symbolen är en sorts näckros som kan dyka upp överallt under både vanliga spins och re-spins, och som då byts ut mot vilken som helst av de andra symbolerna, förutom scatter-symbolen så klart.

Gula, glänsande fjärilar är annars det du helst vill se komma flygande in på din bildskärm. Det räcker med två i rad för att du ska vinna något. Efter fjärilen vill du helst ha en av de tre näckrosorna. Eftersom jag inte direkt är någon Carl von Linné-wannabe kallar jag dem för lila, rosa och blå näckrosor. Som utfyllnad finns de vanliga standardsymbolerna A, K, Q och J, som bara ger småpotatis i vinst.

Mysig grafik med mystiskt ljud

Grafiken i Butterfly Staxx får bra betyg av mig. Bakgrunden är visserligen enkel, men när färgtonerna kombineras med glänsande fjärilar och lysande insekter som flyger runt skapas en speciell känsla som passar perfekt för denna slot. Animationerna är klart godkända utan att briljera.

Musiken gillar jag också. Den är mystisk och lite hypnotiserande på samma gång, och sitter man som jag uppe och spelar under småtimmarna kan man hamna lite som i trans när man lyssnar på den och ser fjärilarna passera på skärmen. Ljudeffekterna är också passande och gör helhetskänslan ännu bättre.

Dags att flyga iväg och pröva dina vingar

Sammanfattningsvis tycker jag NetEnt har lyckats bra med det här spelet. Fem hjul och fyra rader är emellertid knappast banbrytande, och de 40 vinstraderna är låsta och kan inte ökas eller minskas, vilket är ett litet minus. Gillar du att tricksa med inställningar för automatiska spins får du dock NetEnts beprövade formel som ger dig i stort sett alla valmöjligheter som du behöver.

Bonusspelen är förhållandevis korta, men det är en härlig känsla att se fjärilarna ta över skärmen under dina Butterfly Staxx free spins och bara bli fler och fler för att i slutändan ge dig en stor Butterfly Staxx bonus. Likaså är balansen med Re-spins bra och du får dem tillräckligt ofta för att du ska vilja försöka få fler och spela vidare. Volatiliteten är rätt så låg, det vill säga du vinner ofta men inte så mycket i taget. Slutordet blir att den här sloten definitivt är värt ett försök!