Divine Fortune

divine fortune titel

Det är inte varje dag som NetEnt lanserar en ny jackpot slot med progressiv vinst, men Divine Fortune är en sådan spelautomat. Det finns tre olika jackpots du kan vinna: minor, major och mega – men det är bara den sistnämnda som är progressiv.

Spelet baseras på den grekiska mytologin med medusor, minotaurer och allsköns hemskheter. Musiken har ett majestätiskt lugn i sig och stundtals känns det nästan som att du står på Olympos och blickar ut över det antika Grekland. Bakgrunden pryds av två bredhöftade och storbystade grekiska skönheter (i statyform naturligtvis) som underlättar långa spelsessioner!

Prova Divine Fortune gratis

Spelet är nu lanserat. Du kan med andra ord besöka nästan vilket casino som helst (tar de in NetEnt-spel borde de ta in det här också) för att prova Divine Fortune gratis. Här nedan samlar jag alla bra erbjudanden som har med Divine Fortune att göra!

Divine Fortune free spins

divine fortune jackpotFörutom de gratissnurr du kan få med olika kampanjerbjudanden (se stycket ovan) finns det naturligtvis Divine Fortune free spins som du kan trigga i själva spelet också. Jag provspelade denna slot väldigt mycket, och min personliga bedömning (som det inte finns statistiska belägg för) är att just free spins-rundorna är den svåraste bonusfunktionen att nå i hela spelet.

När du väl är där kommer hjulen att snurras fem, åtta eller tolv gånger beroende på hur många free spins-symboler du fick. Under dessa bonusrundor kommer alla wilds att utvecklas till att täcka hela hjulet symbolen landar på. Eftersom Divine Fortune har en wild-funktion där den åtråvärda symbolen hänger kvar på hjulet en stund (re-spins alltså) vill du verkligen ha många wilds efter att ha triggat Divine Fortune free spins!

Divine Fortune bonus

OK, så du kan säkert lista ut att Divine Fortune har standardfunktioner som wilds, free spins och till och med jackpot, men hur ser det ut med bonusfunktionerna egentligen? Jo, så här:

Wilds
Vita kusar utgör wild-symbolerna i Divine Fortune, och det är minsann inte vilka hästar som helst! Dessa vackra, vita skapelser fastnar på hjulet och förflyttas ett steg nedåt för varje snurr. Oavsett var en wild hamnar kan du alltså räkna med minst en re-spin. Om symbolen hamnar överst på hjulet får du tre re-spins. Om du vill ha ett exempel att relatera till kan du jämföra med bonusfunktionen i Jack and the Beanstalk – fast i Divine Fortune flyttas wilds vertikalt längs samma hjul, istället för horisontellt längs olika hjul.

Har du turen att landa en wild på en annan wild får hästen vingar och expanderar så att den fyller hela hjulet, varpå du får nya re-spins tills det inte finns några wilds kvar på spelplanen.

Jackpot
Till höger på spelplanen finns en urna, och den törstar efter medaljer att fyllas med. Du kan få tre medaljer i en och samma snurr, men betydligt vanligare är att du samlar dem med hjälp av wilds. Hur går då det till undrar du? Jo …

divine fortune jackpotSå länge du har wilds re-spins aktiverade kommer alla medaljer som dyker upp att läggas i urnan. Med andra ord, ju längre hästarna syns på spelplanen, desto större är chansen att du får chans på en jackpot! Samla minst tre medaljer så kommer du till en särskild bonusrunda.

Väl inne på själva bonusrundan, där du kan vinna en av tre olika Divine Fortune jackpots, finns tre rader. Målet är nu att snurra fram de gyllene medaljerna så att de täcker minst en hel rad horisontellt (nej, det är inte helt olikt Bingolotto).

Du startar med tre snurr och ett antal symboler som redan ligger på plats (hur många avgörs av hur många medaljer du lyckades samla i urnan). Varje symbol har ett värde som motsvarar 10–200 gånger insatsen, så oavsett om du får jackpot eller inte kommer du att vinna lite extra!

Varje gång du får en ny medalj kommer antalet återstående snurr att återställas till tre. När snurrmätaren visar noll är spelet slut. En full rad ger minor jackpot, två rader ger major och får du alla tre kan du räkna med att bli rik – du har då vunnit den progressiva jackpotten!

RTP och andra saker av intresse

divine fortune slotReturn To Player, alltså RTP, är 96,59 procent i Divine Fortune. NetEnt har fortfarande inte fixat så att max bet-knappen ligger på betryggande avstånd från spin-knappen, vilket kan ställa till det när man spelar mot ett omsättningskrav och inte får satsa mer än 50 kr per runda. Däremot måste du klicka på max bet två gånger om du inte redan har ställt in maxinsats (exklusive myntvärde) – detta eliminerar en stor del av risken att du av misstag klickar fel med förödande konsekvenser.

Precis som andra progressive jackpot spel bygger Divine Fortune upp sin jackpot med hjälp av spelarnas insatser. I det här spelet läggs 3,7 procent av varje enskild insats till den progressiva jackpotten. Vad gäller minor och major jackpots varierar deras storlekar med din insats. Minor ger 20 gånger insatsen och major 100 gånger.

Divine Fortune är för övrigt en ganska traditionell slot med fem hjul, tre rader och 20 vinstlinjer. Du kan satsa med tio olika nivåer plus justera myntvärdet. Återigen, ganska standard. Om jag får avsluta med några personliga och ej statistiskt säkerställda åsikter så tycker jag att NetEnts nya jackpot slot är vacker men lite händelsefattig. Man vinner sällan på de vanliga snurren, utan det krävs i princip att man får fram wilds, free spins eller jackpot medaljerna för att vinsten ska bli kännbar.

Dock är det alltid roligt med en ny progressiv jackpot slot som utmanar Hall of Gods (ligger väl närmast till hands med tanke på temat), Mega Fortune och Mega Moolah. Det återstår att se hur populär Divine Fortune blir, men med tanke på temat som är långt ifrån färgglada och spralliga figurer lär det åtminstone sticka ut lite i mängden just nu.