FairyTale Legends: Hansel and Gretel

Vad är nu detta? Har NetEnt fått en så tajt budget att de inte längre har råd att komma på nya idéer eller göra ny grafik? Men oroa dig inte. Även om Hansel and Gretel (kommer använda de svenska namnen Hans och Greta från och med nu) till ytan nästan ser identiskt ut med Red Riding Hood så finns det stora och betydande skillnader under huven.

Testa FairyTale Legends: Hans och Greta gratis

fairytale legends hans och greta candy houseDen andra delen i vad man nu får förmoda är FairyTale Legends-serien lanserades den 24 april 2017, och här nedan kommer jag att samla alla bonusar av värde som har med spelet att göra. Free spins är naturligtvis mest eftertraktat, men här kommer du även kunna ta del av de bästa insättningsbonusarna. Vill du bara testa Hans och Greta gratis finns det naturligtvis ett flertal casinon som låter dig göra det också.

FairyTale Legends: Hans och Greta free spins

Precis som i 99 procent av alla andra slots finns det en bonusrunda med free spins i FairyTale Legends: Hans och Greta. Du triggar den genom att snurra fram tre skattkistor och därefter får du ett av tre bonusspel med slumpens hjälp – kanske det blir free spins! Själva bonusrundan i sig fungerar som i de flesta andra spel; du får tio spins och kan utöka antalet med två för varje ytterligare skattkista som du spinner fram.

Ska jag vara helt ärlig så blev jag lite besviken på just free spins-läget. Inte för att det är dåligt, utan för att det är totalt fantasilöst. Som tur är finns det gott om andra aspekter av FairyTale Legends: Hans och Greta som är betydligt intressantare, och dem finns att läsa om här nedanför!

FairyTale Legends: Hans och Greta bonus

fairytale legends hans och greta respinHär finns det riktigt mycket gott att skriva om och berätta! Spelet har många olika typer av bonus, en del ploppar slumpmässigt under en spelomgång medan andra tillgängliggörs först när de tre skattkistorna har hittat varandra. Innan jag hugger in på var och en av bonusarna vill jag förklara hur spelmekaniken är uppbyggd.

FairyTale Legends: Hans och Greta har endast tio vinstrader, men precis som på NetEnts Starburst kan du vinna både från vänster till höger och från höger till vänster. Det går till och med att vinna mitt i spelplanen, om du till exempel snurrar fram tre lika symboler på hjul två, tre och fyra. En annan sak som skiljer det här från de flesta andra slots är att det bara finns tre olika värden på vinstsymbolerna.

Godiset har minst värde, sedan kommer Hans och Greta och sist men inte minst har vi spelets logga som är den värdefullaste symbolen av dem alla. Wilds har också särskilda funktioner i denna slot. När du snurrar fram tre stycken som täcker ett helt hjul får du automatiskt en re-spin, och skulle du snurra fram ytterligare ett hjul fullt av wilds får du en re-spin till! Maximalt antal är fyra stycken – hjul nummer tre kan tyvärr aldrig täckas av denna läckra symbol.

Slumpmässig bonus

Det finns tre olika, slumpmässiga bonusar i FairyTale Legends: Hans och Greta. Precis som i föregångaren är det den vackra fen som dyker upp och viftar med sitt trollspö så att spelplanen fylls med bra symboler.

Fairy Wonder Spin
Här får du 5–9 exemplar av den värdefullaste symbolen slumpmässigt utplacerade, och sedan är det bara att hoppas på det bästa.

Fairy Wild Spin
fairytale legends hans och greta bonusHär dyker fen upp och trollar fram två hjul täckta av wilds (det är alltid två hjul det rör sig om, varken mer eller mindre). Efter den första snurren får du en re-spin som förhoppningsvis resulterar i ännu högre vinster. Det här är nog min favorit bland all FairyTale Legends: Hans och Greta bonus.

Fairy Surprise
Denna är lite speciell då den inte aktiveras under en runda, utan efteråt (om du inte vinner något). Fen dyker upp till höger i bild och väljer först ut en av vinstsymbolerna på slumpmässig basis. Därefter svingar hon sitt magiska spö och förvandlar alla spelplanens symboler i tur och ordning till den hon precis valde ut. Förvandlingen sker enligt följande: minst värde, mellanvärde och högst värde.

Bonus i skattkistorna

De här är de riktiga skattgömmorna, och hjärtat av FairyTale Legends: Hans och Greta bonus. Man kan säga att tre är det magiska talet här. Du måste snurra fram tre kistor för att aktivera bonusen, du får välja mellan tre kistor och det finns tre olika bonusar.

Coin Win
Detta är den simplaste och inte särskilt spännande. Du vinner 15 gånger din insats. Japp, det är allt.

Free Spins
Denna har jag redan gått igenom, se stycket högre upp.

Candy House Bonus
Här blir det betydligt roligare! I Candy House Bonus ser du en vägg med massor av godisbitar. Din uppgift är nu att plocka på dig tre av dem. Varje godisbit är en dold multiplikator, och till höger på spelskärmen ser du en lång lista av multiplikatorer. När du valt tre bitar kommer det andra godiset börja försvinna en bit i taget, tillsammans med motsvarande multiplikator till höger.

Händelseförloppet bjuder på stor spänning då man såklart sitter och hoppas på att de dåliga multiplikatorerna försvinner tillsammans med det godis man inte valde. Multiplikatorerna börjar på x1,2 och går ända upp till x120 i 15 steg.

När denna process är över har du då tre bitar kvar, och du ser hur mycket de är värda tillsammans (men inte individuellt). Nu har du ett val: acceptera det genomsnittliga värdet på de tre bitarna eller välj ut en godisbit och satsa allt på den. Detta val skapar en väldigt rolig dynamik som jag inte sett i så många andra slots!

FairyTale Legends: Hans och Greta RTP

Nu har jag gått igenom i princip allting som är värt att veta om spelet. Bara en viktig detalj återstår: RTP (Return To Player). Denna magiska siffra är satt till 96, 71 procent, vilket är ganska bra faktiskt. De flesta av NetEnts senaste spel brukar balansera mellan 96 och 97 procent.

Jag kan ju förstås tillägga att grafik, musik och ljudeffekter håller samma höga standard som de (nästan) alltid gör i NetEnts spel. Framför allt är animationerna i världsklass. Det finns inte många andra spelutvecklare som får till samma följsamma och mjuka rörelser som du kan se i FairyTale Legends: Hans och Greta.