Joker Pro

Normalt sett brukar NetEnt bara släppa ett spel per vecka, men nu under februari släpps faktiskt två stycken. Joker Pro är först ut och jag ska ta reda på om det är någonting att hänga i granen. Det låter ju som en klassisk enarmad bandit, men det är faktiskt en videoslot.

Spela Joker Pro gratis

Som vanligt kommer du att kunna se de hetaste erbjudande här som har med Joker Pro att göra. Förhoppningsvis blir det inte bara insättningsbonusar utan lite gratis också. En vecka efter lanseringen kommer du att kunna ta del av allt som casinona har att erbjuda när det gäller NetEnts första februarilansering 2017.

 

Joker Pro free spins

joker pro free spinsFörutom de kampanjer som nästan garanterat kommer i kölvattnet vid en ny NetEnt-lansering, är det även intressant att veta huruvida det finns bonusrundor och Joker Pro free spins i själva spelet. Det här är faktiskt en väldigt simpel slot, det ska sägas direkt. Det finns ingen riktig bonusrunda och de enda gratissnurr du kan få är så kallade re-spins. Dessa tänkte jag prata lite om nu.

Jag kan nästan garantera att du sett Joker Pro förut. Sloten har fem hjul med tre rader på varje, och symbolerna för tankarna till 80-talets klassiska, mekaniska slots. Där slutar också som tur var likheterna med det förgångna, och istället bjuder NetEnts nya spel på Joker Pro re-spins, som triggas när en scatter-symbol behagar att slå sig ned på spelplanen.

Vanligtvis får du bara en extra snurr innan det roliga är över, men i sällsynta fall dyker en till wild-symbol upp vilket gör att hjulen snurrar en gång till utan kostnad. Det kan man i alla fall nästan kalla för Joker Pro free spins! Just denna funktion är den enda extrafunktion som finns i spelet, som annars är extremt barskrapat på innehåll.

Joker Pro bonus

joker pro wildsDet finns som sagt bara en enda Joker Pro bonus, och det är sticky wild re-spins. Som tur var behöver du bara en enda scatter-symbol för att aktivera, och de dyker faktiskt upp hyfsat ofta (eller så är det bara jag som har tur). Väl aktiverad kommer hjul ett och fem att täckas av wilds, och sedan får du en gratissnurr på resterande hjul.

Och inte nog med det! Under Joker Pro sticky wilds re-spin kommer raden i mitten på hjul två, tre och fyra att förvandlas till hot spots. Om du har en enorm tur, typ Alexander Lukas-nivå, så kommer dessa tre platser att fyllas med wilds. Om detta sker vinner du ett specialpris på 1000 gånger insatsen!

Om wilds däremot dyker upp på andra platser får du ytterligare re-spins. Det här är alltså den enda egentliga bonus som Joker Pro har. Annars är det bara att snurra på och hoppas på det bästa!

Joker Pro RTP

Det är förstås inte bara bonusfunktioner som är intressanta i spelautomater. RTP, alltså mycket spelet teoretiskt ger tillbaka, är av minst lika stort intresse. Joker Pro RTP landar på 96,80 procent vilket är i linje med de senare NetEnt-släppen. Förutom RTP finns det några andra saker som bör nämnas.

Joker Pro har till exempel bara tio vinstrader! Det låter ju vansinnigt lite, men förmodligen är det så på grund av spelets speciellt utformade bonusfunktion. Med hjälp av re-spin, som ju aktiveras av wilds, kan du till exempel få flera storvinster under samma spin.

Grafik och ljud

joker pro slotJoker Pro är en ganska färgglad slot, men man slipper de smilande clownerna och de hysteriska skratten. Något man däremot inte slipper är en röst som varje gång man får en scatter säger ”STICKY WILD” följt av ”RE-SPINS”. Här tycker jag gott att NetEnt kunnat lägga in fler röster, så att det inte är exakt samma varje gång (det blir snabbt tjatigt).

Symbolerna går i 80-talets tecken: klockor, BAR, fyrklöver, diamanter och … hästskor i silver? OK, det var väl en designer på NetEnt som hade lite roligt med den sistnämnda, haha! Musiken då, och ljudeffekterna? Personligen tycker jag musiken var riktigt skön, men det är en så personlig fråga att du gör bäst i att själv lyssna och döma. En sak kan man i alla fall konstatera, och det är att kvaliteten håller samma klass som på NetEnts andra slots. Allting känns välgjort och genuint.

Simpelt men kul mellanspel

Joker Pro är för all del roligt och ganska fint, men det går inte att komma ifrån att det känns som ett mellanspel innan februari månads ”riktiga” NetEnt-lansering Wild Wild West. Upplägget är supersimpelt och någon riktig bonusrunda existerar inte. Jag tror det här spelet kommer bli ganska kortlivat, men samtidigt har det en ganska unik funktion i hot spots. Dessutom får man scattern ofta, till skillnad från andra slots där den visar sig mer sällan än snö i Sahara.

Sedan ska man i och för sig också komma ihåg att den populäraste spelautomaten genom tiderna – Starburst – inte heller är särskilt avancerad utan väldigt simpel. En sista detalj som helt klart är värd att nämnas är att du måste klicka på Max Bet två gånger innan den aktiveras – det minimerar risken att av misstag slinta med musen.