Jungle Spirit: Call of the Wild

Hallå alla wilds, var har ni tagit vägen? Med tanke på spelets titel finns det förvånansvärt få wilds – faktum är att Jungle Spirit har gjort sig av med alla! Borde inte undertiteln istället lyda ”Call for the Wild?” Nåja, sluttjafsat om detta, låt oss gå på upptäcktsfärd djupt in i den täta djungeln för att se vilka bonusar och Jungle Spirit free spins som väntar där.

Testa Jungle Spirit gratis

Denna slot från NetEnt lanserades den 21 mars 2017, och precis som med deras tidigare spel kommer det gå att testa Jungle Spirit gratis hos diverse casinon. Du kan förstås fråga dig vad det är för mening med att spela utan att använda riktiga pengar, och därmed utesluta möjligheten att vinna något. Jag tror dock du håller med om att det alltid är bra att lära känna en slot innan man satsar riktiga pengar på den.

Jungle Spirit free spins

jungle spirit freespinsUnder spelets lanseringsvecka kommer det definitivt att dyka upp en del Jungle Spirit free spins, och förmodligen även en hel del bonussnurr som kräver insättning. Följ den här sidan så missar du inga bra bonusar som har med det här spelet att göra!

Naturligtvis finns det Jungle Spirit free spins i själva slotten också. För att komma åt dessa måste du snurra fram minst tre scatters – dessa ser ut som blommor. Lyckas du med konststycket att få fram fyra eller fem under en och samma runda kommer du inte bara nå bonusrundan, utan även vinna 15 eller 50 gånger insatsen. 15 om du får fram fyra scatters och 50 om du får fram fem.

Innan du startar free spins-rundan får du välja ett av fem olika djungeldjur som representerar vinstsymbolerna i spelet. Ju bättre symbol, desto färre free spins får du. Ditt val här handlar alltså om du hellre vill ha få spins som kan ge riktigt höga vinster, eller om du vill minimera risken med många snurr som förmodligen inte kommer generera mycket pengar.

Oavsett vilket djur du väljer kommer dina vinstchanser att öka markant eftersom spelet lägger till en extra rad under frisnurren. Det här betyder att du nu spelar med fem hjul och FYRA rader istället för tre.

Jungle Spirit bonus

jungle spirit tigerNetEnt brukar lägga in lite roliga småbonusar i sina spel som förhöjer variationen, och det har man även gjort i Jungle Spirit. Det finns som sagt inga wilds här, men istället har du eldflugor (ser det ut som i alla fall) som samlas kring symbolerna ibland. Om en sådan symbol slutar som en del av en vinstlinje kommer den att expandera och täcka hela hjulet.

Det finns även en slumpmässigt triggad Jungle Spirit bonus som ger garanterad vinst. Du märker direkt när denna funktion triggas då det samlas massa eldflugor (OK, det står att det är fjärilar i spelet, men jag tycker fortfarande det ser ut som eldflugor!) runt spelplanen. Förutom att en vinstrad kommer att snurras fram kommer du även att få en, två eller tre eldflugor som sätter sig på de vinnande symbolerna.

RTP och antal vinstrader

Jungle Spirit är en ganska traditionell slot i det avseende att den innehåller fem hjul med tre rader vardera (förutom när du spelar Jungle Spirit free spins då). En till anledning att det saknas wilds i Jungle Spirit kan vara för att spelet har hela 243 vinstlinjer! Som du nu kanske förstår spelar det ingen roll var symbolerna hamnar, så länge de hamnar på de angränsade hjulet.

I free spins-läget, där en till rad läggs till, finns det hela 1024 sätt att vinna! Det innebär naturligtvis också att det går att slå till på riktiga megavinster här, så håll utkik efter de där åtråvärda blommorna under spelets gång …

Vad gäller RTP, eller Return To Player, hamnar den på 96,47 procent. Inget fantastiskt, men allt över 96 procent är ju bra.

Grafiskt lite otypiskt NetEnt

jungle spirit gameplayDet här är bara en personlig iakttagelse, men Jungle Spirit känns inte riktigt som tidigare NetEnt-spel, och hade jag inte vetat att de låg bakom titeln hade jag trott att det var en annan utvecklare. Grafiken är inte alls lika ljus och färgstark som den brukar vara, och djurens animationer påminner i alla fall mig om ett typiskt Microgaming-spel. Det här behöver förstås inte vara något negativt, utan det är mer en notis om att Jungle Spirit inte går i samma andra som NetEnts tidigare produktioner.

Musiken är ganska tystlåten och påminner mig mest om spänningen som byggs upp i en filmscen där en djungelkrigare försöker smyga sig på sitt byte. Ljudeffekterna består mest av djurläten och behöver inte förklaras i närmare detalj.

Kul med lite variation!

Variation är såklart den viktigaste faktorn vad gäller slots idag. De flesta spel har extremt lika grunder och det enda som skiljer dem åt är grafik, tema och musik. Därför gör jag ett djungelvrål av lycka (OK, det var en överdrift, men jag drog åtminstone på smilbanden) när jag ser allting som NetEnt gjort för att försöka förnya sig.

Visst, det finns få saker som är helt nya och som aldrig tidigare funnits i någon annan slot, men det är helhetsupplevelsen som räknas här. Det stora antalet vinstrader, free spins-rundan där du får välja hur stor risk du vill ta, eldflugorna som expanderar symbolerna de landar på … det finns rätt mycket kul att uppleva i NetEnts speldjungel!