Big Bang

Big Bang är en spelautomat från Net Entertainment med fokus på den stora smällen som hände för många miljarder år sedan. Alla materia slungades ut i rymden och vårt solsystem skapades. Det är en häftig bakgrund att bygga ett spel på men hur pass bra är denna casino slot?

Big BangDet första man lägger märke till är den unika mätaren på vänster sida av spelautomaten. Annars finns det även Wild symboler men inget bonusspel och inget free spins-läge. Tack vare multiplikatorfunktionen så saknar man inte de andra aspekterna.

På Big Bang så hittar du 25 insatslinjer och fem hjul. Det är ganska standard idag och du kan själv styra hur mycket du vill satsa genom att ange hur många linjer du vill spela på och ett myntvärde. Lägsta insats ligger på 0.25 euro medan högsta ligger på 50 euro. Det finns även en autofunktion för er som är lata och som vill köra ett förbestämt antal rundor.

Provspela

Här kan du provspela Big Bang så länge du vill för låtsaspengar.

 

Grafik och ljud

Net Entertainment är kända för att skapa grafiskt snygga spel och Big Bang hör verkligen till ett av de bästa. Grafiken är i en klass för sig själv och symbolerna är kristallklara. Färgerna livar upp och animationerna känns levande. Bakgrundsmusiken är kanske inte så mycket att hänga i julgranen och den påminner en del om den i Starburst. En del gillar den och andra hatar den men det går faktiskt att stänga av ljudet om man blir trött på det.

Funktioner och bonusar

MultiplikatormätareNet Entertainment har valt att minska funktionerna i Big Bang till följd av en unik funktion. Det finns alltså inga scattersymboler eller free spins-läge som annars brukar vara vanligt. Istället så har vi en multiplikatorstege som ni ser till vänster om hjulen. Den är graderad X1, X2, X4, X8, X16 och X32. Ni förstår kanske själva hur detta fungerar men varje gång du vinner så kommer stapeln att gå upp ett steg. Det skapar en extra dimension och gör Big Bang till ett mycket spännande spel. Om du vinner 5 gånger i rad så är du uppe i 32 gånger vinsten och om du då skulle vinna så stannar stapeln kvar i toppen. Så fort du förlorar så börjar den om på X1.

Förutom multiplikatorstegen så finns det även Wild symboler. De ser ut som en exploderande sol och så står det Wild på. De vilda symbolerna byter ut andra symboler för att bilda bästa möjliga vinst åt dig. Vi har upptäckt att de dyker upp ganska ofta i Big Bang så det är trevligt.

Summering

  • Lanserad: januari 2014
  • Leverantör: Net Entertainment
  • Antal hjul: 5
  • Insatslinjer: 25
  • Funktioner: Multiplikatorstege och vilda symboler
  • Insats: 0.25-50 euro
  • Maximal vinst: 268 032 euro
  • Återbetalning: 96%

Vårt omdöme

Vi på FreeSpins.se försöker att ge en så neutral syn på spelautomaterna som möjligt. Vi funderar även på att låta er spelare säga vad ni tycker. Vi tycker att Big Bang har ett högt underhållningsvärde. Med en återbetalning på 96% så får det klassas som ok men det finns bättre spel om man vill vinna pengar. Vi saknar en jackpott men det går faktiskt att vinna över 250 000 euro på Big Bang. Vi ger Big Bang 4 av 5 i betyg.

Vinstsymboler i Big Bang