Wild Wild West: The Great Train Heist

Nu har NetEnt slagit till igen! För dig som vill drömma dig tillbaka till gamla serietidningar som Lucky Luke kommer Wild Wild West att träffa mitt i prick. Hela spelet genomsyras av en gammal, god serieanda och av denna anledning är inte symbolerna animerade. Men vad finns under den läckra ytan? En riktig guldgruva eller en gammal uttorkad kaktus?

Testa Wild Wild West gratis

wild wild west free spinsNaturligtvis kommer alla casinon som är något att erbjuda flera chanser att testa Wild Wild West gratis. Det kan dels röra sig om riktigt gratisspel, det vill säga free spins, men även om bonussnurr som du får på köpet när du gör en insättning eller två. Här nedan kommer vi under lanseringsveckan att samla alla erbjudanden som rör Wild Wild West!

Wild Wild West free spins

Självklart har Wild Wild West en free spins funktion, och passande nog fokuserar den uteslutande på wilds! Själva symbolen du ska snurra fram tre stycken av ser visserligen ut som en sjua, men sedan kommer du att tilldelas en av fyra wilds-funktioner. Jag går igenom var och en här:

wild wild west bonusVanlig wild
Tja, vad ska man säga om den här pajasen? Det är en helt vanlig wild som gör precis det som helt vanliga wilds brukar göra – det vill säga dyker upp på spelplanen och ersätter alla andra symboler. Under Wild Wild West free spins rundorna är det hjul ett, två och tre som står värd för dessa rackare.

Expanderande wild
Denna filur sträcker på sig lika stolt som vinnaren i en revolverduell gör när motståndaren segnat ned livlös till marken. Om du tycker att föregående mening var lite väl flummig kommer här en mer skarpladdad förklaring: ett helt hjul täcks av wilds!

Wild med x2 multiplikator
Det här är nog min favorit. Den fungerar precis som en vanlig wild förutom att dina vinster dubblas. Mer än så kan jag inte hitta på att skriva om den här fantasilösa bonusen.

Spreading wild
Precis som ammunitionen från en gammal hederlig hagelbrakare sprider ut sig över målet, sprider denna bonus ut sig över spelplanen. Precisionen är tyvärr lika dålig och du kan inte kontrollera vart wild-symbolerna hamnar. Det här är den bonus i Wild Wild West som kan ge dig flest wilds under samma spelrunda.

Wild Wild West bonus

Det finns faktiskt en bonusrunda också i Wild Wild West, men den är riktigt svår att få. Du måste rada upp tre gyllene kassaskåp på hjul ett, tre och fem. När du väl lyckats med det är det dock inga problem att knäcka skåpet och rafsa åt dig innehållet. Just när det gäller bonusrundan tycker jag NetEnt varit lite slöa, för det handlar bara om ett peka och klicka-spel. Grafiken byts inte ut och du kommer inte till en ny scen eller liknande då bonusrundan triggas.

När det är över kommer du att ha tilldelats en vinst som är 5–50 gånger insatsen du gjorde under aktuell runda. För att vara så svår att få fram tycker jag definitivt att maxvinsten är snålt tilltagen. 50 gånger är visserligen bra, men inget fantastiskt som får ögonbrynen att fladdra av upphetsning.

RTP och antal vinstrader

Wild Wild West RTP landar på 96,7 procent, vilket är helt klart godkänt. Nu ska jag inte sia för mycket om chans och risk här, men enligt min högst personliga uppfattning känns det som att spelet betalar ut ofta men inte så mycket. Antal vinstrader är endast tio stycken, vilket till en början känns snålt. Men vänta bara, de kommer visa sig räcka mer än väl!

Grafiken charmar lika mycket som Lucky Luke

wild wild west the great train heistNetEnt håller alltid fanan högt när det gäller det audiovisuella, och Wild Wild West är inget undantag. En del kanske saknar de rika animationerna som det svenska spelbolaget gjort sig kända för, men de statiska bilderna passar utmärkt till spelets tema: att efterlikna en klassisk serietidning!

Den enkla men stilrena grafiken smörjer spelets inoljade maskineri så pass bra att du aldrig behöver vänta på att animationer ska avslutas eller att spin-knappen inte ska gå att klicka på. Det går till min stora förtjusning att ”hetsspela” Wild Wild West. Det betyder att du kan avsluta varje påbörjad runda snabbare än Lucky Luke hinner skjuta sin egen skugga! Alla spelare kanske inte sätter värde på en sådan detalj, men det gör definitivt jag. Finns inget värre än att sitta och titta på när hjulen ska snurra klart när man redan spelat i en timme. Tid är pengar!

Ljudet tar dig tillbaka till västern

Det här är förstås väldigt subjektivt, men jag älskar verkligen musiken i Wild Wild West. När jag först började lyssna på den kändes den som ytterligare en vanlig västernlåt, men efter en stund uppfattade jag de små detaljerna som jag snart började älska.

NetEnt har lagt in typiska ”serietidningsljudeffekter” på väl utvalda ställen i spåret, och helhetsintrycket är en slot som träffar där det känns. Jag går och nynnar på melodin varje dag nu! Det finns även ett gäng coola effekter som till exempel ljudet från ett tuffande tåg då man klickar på spin-knappen. Och på tal om den, spin-ikonen är utformad som en revolvertrumma och varje gång du kör en runda är det som att spela rysk roulette … nej, jag skojar bara! Kanske.

Västern var inte bara vild, den var galen också!

Jag ska väl direkt erkänna att jag inte är fullt så förtjust i Wild Wild West som flera av NetEnts tidigare lanseringar. Temat är roligt och kreativt, men det finns inte så mycket att göra och upptäcka. De fyra wild-bonusarna är trots allt ganska lika varandra, och bonusrundan är så simpel att till och med Starburst skrattar åt den.

Det finns helt klart vissa NetEnt-spel som är mer påkostade än andra, och Wild Wild West känns inte som ett av spelföretagets dyrare projekt. Småkul och charmigt för all del, men ingenting som jag kommer komma tillbaka till tror jag.